Veelgestelde vragen

De verblijfskosten die u betaald zijn opgebouwd uit de huurprijs, schoonmaakkosten en energiekosten. Daarnaast is de waarborg en de toeristenbelasting altijd apart vermeld op uw reserveringsbevestiging. Eventuele kortingen zijn ook altijd van toepassing op de huurprijs, en niet op de gehele verblijfskosten.

Als u via ons boekingssysteem op onze website een periode en aantal personen aangeeft, krijgt u altijd een overzicht van de beschikbare vakantiewoningen. U kunt dit ook altijd telefonisch navragen aan een van onze medewerkers.

Neem hiervoor altijd telefonisch of per mail contact met ons op. Wij proberen dan, indien mogelijk, aan al uw wensen te voldoen.

Neem in dit geval altijd contact met ons op via mail of telefonisch.

Neem hiervoor altijd telefonisch of per mail contact met ons op. Wij proberen dan, indien mogelijk, aan al uw wensen te voldoen.

Via ons boekingssysteem op de website kunt u snel en eenvoudig uw reservering plaatsen. Mocht u hier niet uit komen of het liever op een andere manier doen, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

U kunt altijd eerder uit uw vakantiewoning vertrekken. Echter zal u geen betaling retour ontvangen. De vakantiewoning is namelijk voor de gehele periode die u geboekt heeft voor u gereserveerd.

Het is zeker mogelijk om een optie te nemen. Dat kan via het online boekingssysteem op deze website of door telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Een optie is geldig voor 5 dagen. Als wij na 5 dagen geen opdracht hebben gekregen op de optie definitief te maken vervalt de optie.

U kunt uw optie definitief maken door binnen de termijn van de optie (5 dagen) een email te sturen naar info@molenvanmedael.eu en daarin aan te geven dat u uw reservering definitief wilt maken.

Denk aan de volgende artikelen om zelf mee te nemen:
– éénpersoons-bedlinnen (ook te huur via Hombourgeois)
– hand- en theedoeken (ook te huur via Hombourgeois)
– toiletpapier
– vaatwas-tabletten
– vuilniszakken
– koffiefilter no.4

Huisdieren zijn welkom op ons domein, met uitzondering van het Herenhuis. Als u uw hond wilt meenemen neem dan altijd even contact op met een van onze medewerkers. Voor het meenemen van een huisdier betaald u € 35,00. HULPHONDEN ZIJN IN ALLE GEVALLEN WELKOM!

Mits de beschikbaarheid het toe laat is het mogelijk om een vakantiewoning te bezichtigen. Maak hiervoor vooraf altijd een afspraak met een van onze medewerkers!

Als u een reservering moet annuleren zullen wij altijd in onderling overleg een oplossing proberen te vinden. Mocht dit niet tot een overeenstemming lijden zijn de voorwaarden van toepassing die staan in onze algemene voorwaarden.

Vanuit Nederland gezien is Hombourg het eerste dorp dat valt in Wallonië. De voertaal hier is dus Frans, al spreken de mensen in de lokale winkels en horecagelegenheden meestal ook Nederlands of Duits. Met de auto bent u binnen een aantal minuten weer in Nederlandstalig gebied (Vlaanderen of Nederland).

Technisch gezien zijn de Molen van Medael en Hombourgeois 2 verschillende bedrijven op hetzelfde domein van dezelfde eigenaren. Molen van Medael zijn de vakantiewoningen. Hombourgeois verzorgt de activiteiten en de gastronomie. Bij beide bedrijven heeft u echter te maken met dezelfde personen!

Hombourgeois verzorgt graag uw maaltijden tijdens uw verblijf op de Molen van Medael. Hombourgeois draagt zorg voor uw ontbijt, lunch, picknick, buffet, bbq of zelfs een compleet verzorgde pizza-avond. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van Hombourgeois.

Hombourgeois verzorgt voor u activiteiten of zelf complete verzorgde dag vullende arrangementen. Kijk voor de vele opties op de website van Hombourgeois.

U bent welkom vanaf 15.00 uur in uw vakantiewoning. Indien u later als 18.00 aan zult komen vragen wij u dit even door te geven telefonisch of per mail. Aankomst eerder dan 15.00 uur kan enkel in overleg op basis van beschikbaarheid. U dient hiervoor altijd contact met ons op te nemen.