Tablet speurtocht

Tablet speurtocht Ligne 38 – Voerstreek

Achter het landgoed van de Molen van Medael en De Tenhof liggen de oude rails van spoorlijn 38. Beleef deze spannende speurtocht te midden van de prachtige natuur die de Voerstreek rijk is. Deze speurtocht is geschikt voor families met of zonder kinderen maar ook een aardig idee voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje.

Het verhaal van Louis Spitaels

Oud materieel is tot roest gevormd en ook het verhaal van Louis Spitaels kennen nog maar weinig mensen. Een markante spoorwegambtenaar die, op slimme wijze, militaire transporten van en naar Duitsland wist te vertragen. Wie heeft de spoorwegarbeiders van Gare de Montzen verraden aan de Duitsers in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog? Welke rol speelde Louis en zijn vrienden?

Tablettocht

Ontdek het verhaal van Louis Spitaels en maak kennis met “spoorlijn 38” oftewel “Ligne 38”. Aan de hand van beeld en geluidsfragmenten op een tablet maak je een tocht door de omgeving en over de resten van de spoorlijn 38. Onderweg vind je aanwijzingen die wellicht een antwoord geven op de vraag wie verantwoordelijk was voor de terechtstelling van vele spoorwegarbeiders. Duur van het programma, ongeveer 2,5 uur incl. versnapering voor onderweg.

Vanaf 10 personen.

prijzen

Volwassenen Kinderen 8 t/m 12 jaar
€ 17,00 p.p. € 12,00 p.p.

Inclusief een versnapering
Bekijk ook ons sportief arrangement (speurtocht, lunch, outdoor parcours en BBQ)