Domein

plattegrond

Bovenstaand ziet u de plattegrond van het domein van de Molen van Medael en het naastgelegen domein Ten Hof. Door te klikken op de plattegrond krijgt u een grotere versie te zien. Op het domein van de Molen van Medael liggen 8 vakantiewoningen. In zijn totaliteit kunnen 120 gasten verblijven op ons domein. Daarnaast vindt u er onze Franse salon, waar ook de receptie te vinden is. U kunt uw plattegrond ook afhalen bij de receptie. Voor de kinderen is er onlangs een nieuwe, grote speeltuin geplaatst, vlak naast de vakantiewoningen.

geschiedenis

De Molen van Medael is een voormalige watermolen te Homburg in de Belgische gemeente Blieberg (Plombiéres zoals de lokale inwoners het uitspreken) in de provincie Luik. De watermolen was gelegen aan het riviertje de Gulp, dat 2 kilometer stroomopwaarts ontspringt, en had voor de aandrijving een bovenslag-rad. De molen was in gebruik als korenmolen. Nadat de molen buiten gebruik raakte deed de locatie vervolgens dienst als boerderij.

Het domein is in 1993 aangekocht door de familie Schreurs, de vader van huidige eigenaresse Jocelyne Eussen-Schreurs, die samen met haar man Roy Eussen de Molen van Medael en Hombourgeois bekwaam en met passie runnen. Bij aankoop verkeerde de voormalige molen in zeer slechte staat. Na een ingrijpende verbouwing werden in 1996 de eerste gasten ontvangen op het domein.

In 2015 werd de Franse salon, inclusief receptie/kantoor en de loods gebouwd en in gebruik genomen. In de winter van 2016/2017 is het Herenhuis, de grootste woning op het domein volledig gestript, enkel de buitenmuren stonden nog, en helemaal gerenoveerd. In 2018 zijn alle Melkhuisjes volledig gerenoveerd. In de winter 2018/2019 is het Molenhuis volledig gerenoveerd. De Lodge is in de zomer van 2021 gerealiseerd. In november 2022 start de grote verbouwing van de 3 Koetsiershoven. Deze worden omgebouwd tot 2 vakantiewoningen (8 en 15 personen) en deze zullen weer beschikbaar zijn met Pasen 2023. Dan is de Molen van Medael weer helemaal klaar voor de gasten te ontvangen in de toekomst!