Ontwikkelingen Hombourgeois en Molen van Medael omtrent Corona-virus 

Net als iedereen volgen wij nauwlettend het nieuws en de ontwikkelingen betreffende het corona-virus. Wij hebben direct contact met de gemeente en uiteraard volgen wij ook de maatregelen die gegeven worden door de Belgische overheid. Wat zijn de gevolgen hiervan voor ons? 

UPDATE 06-05-2020:

De Belgische overheid heeft besloten de strenge maatregelen voor onze sector te onder voorbehoud te verlengen  t/m 7 juni. Dit betekend dat Hombourgeois en de Molen van Medael tot die datum ook gesloten zijn. Aan de gasten die een reservering bij ons gemaakt hebben in de periode tot en met 7 juni, willen wij nadrukkelijk vragen om alleen per email contact met ons op te nemen. Wij zullen zelf proberen iedereen persoonlijk zelf te benaderen en een oplossing te vinden. Wij streven ernaar om voor alle partijen tot een juiste oplossing te komen. Wij vragen uw geduld en begrip in deze situatie. Wij hopen dat er snel meer nieuws komt waarin duidelijk gaat worden wanneer ook onze sector weer (onder voorwaarden) open mag!


UPDATE 29-04-2020:

De Belgische overheid heeft besloten de strenge maatregelen voor onze sector te verlengen t/m 17 mei. Dit betekend dat Hombourgeois en de Molen van Medael tot die datum ook gesloten zijn. Aan de gasten die een reservering bij ons gemaakt hebben in de periode tot en met 17 mei, willen wij nadrukkelijk vragen om alleen per email contact met ons op te nemen. Iedereen heeft vele vragen, en wij kunnen deze ivm de drukte deze het beste per mail afhandelen. Wij streven ernaar om voor alle partijen tot een juiste oplossing te komen. Wij vragen uw geduld en begrip in deze situatie. Wij hopen dat er snel meer nieuws komt waarin duidelijk gaat worden wanneer ook onze sector weer (onder voorwaarden) open mag!


UPDATE 16-04-2020:

De Belgische overheid heeft 15-04-2020 besloten de strenge maatregelen te verlengen t/m 3 mei. Dit betekend dat Hombourgeois en de Molen van Medael tot die datum ook gesloten zijn. Aan de gasten die een reservering bij ons gemaakt hebben in de periode tot en met 3 mei, willen wij nadrukkelijk vragen om alleen per email contact met ons op te nemen. Iedereen heeft vele vragen, en wij kunnen deze ivm de drukte deze het beste per mail afhandelen. Wij streven ernaar om voor alle partijen tot een juiste oplossing te komen. Wij vragen uw geduld en begrip in deze situatie.


UPDATE 29-03-2020:

De Belgische overheid heeft besloten de strenge maatregelen te verlengen t/m 19 april. Dit betekend dat Hombourgeois en de Molen van Medael tot die datum ook gesloten zijn. Aan de gasten die een reservering bij ons gemaakt hebben in de periode tot en met 19 april, willen wij vragen om per email contact met ons op te nemen. Wij streven ernaar om voor alle partijen tot een juiste oplossing te komen. Wij vragen uw geduld en begrip in deze situatie.UPDATE 20-03-2020:

Naar aanleiding van het besluit om alles te moeten sluiten krijgen wij uiteraard veel vragen van gasten die al gereserveerd hebben. Wij kunnen helaas nog geen sluitend antwoord hoe om te gaan met deze annuleringen. De sector Toerisme hoopt vandaag of morgen met meer duidelijk te komen. Wij streven ernaar om voor alle partijen tot een juiste oplossing te komen. Wij vragen u even geduld en begrip in deze situatie.


UPDATE 19-03-2020:

De Belgische overheid heeft vandaag, donderdag 19-03-2020, besloten dat wij per direct tot en met zondag 5 april 2020 onze vakantiewoningen moeten sluiten. Ook kunnen onze activiteiten per direct geen doorgang meer vinden (zie bericht van gemeente onderaan deze tekst). Voor reserveringen en activiteiten na 5 april is nog geen duidelijkheid. Aan de gasten die een reservering bij ons gemaakt hebben in de periode tot en met 5 april, willen wij vragen om per email contact met ons op te nemen. Wij hopen op ieders begrip en laten we samen ervoor zorgen dat we ons aan alle regels houden.

‘De federale regering heeft een aantal maatregelen getroffen om de besmetting van de Coronavirus te beperken. Het federale crisiscentrum bevestigt dat deze maatregelen ook de vakantiewoningen (gîtes), de campings, alle toeristische accomodaties, behalve hotels betreffen. Al deze toeristische accommodaties moeten derhalve onmiddellijk worden gesloten. Evenzo mogen tot en met 5 april geen reserveringen meer worden geaccepteerd.

De mensen die een tweede woning op een camping of vakantiepark bezitten, hebben er geen toegang meer toe.

Wij raden u dan ook aan om deze maatregel zo snel mogelijk door te voeren en de huidige bewoners hiervan op de hoogte te stellen zodat zij het pand zo snel mogelijk verlaten.

De politie is ook gewaarschuwd en verantwoordelijk voor de juiste toepassing van deze maatregelen.’


UPDATE 16-03-2020:

Onze vakantiewoningen mogen open blijven. Uiteraard zullen wij zorgen voor het naleven van alle hygiënische adviezen. De sleutel van de vakantiewoning en alle benodigde informatie hoeft u niet bij de receptie af te halen, maar ligt al klaar in de betreffende vakantiewoning. Bij aankomst en eventuele vragen willen wij u vragen om telefonisch contact op te nemen met de receptie via telefoonnummer: +32 8778 4350. 

  • Onze activiteiten die wij aanbieden mogen doorgang vinden, en wel om de volgende reden: wij zorgen dat de diverse gezelschappen niet met elkaar in contact komen. Iedere activiteit die als gezelschap plaats zal vinden, zal niet aangevuld worden met andere groepen.
     
  • Onze gastronomie wordt verzorgt door een externe cateraar. Deze zal uw bestelling aan de vakantiewoning bezorgen.
  • Tot slot houden wij ons aan de opgestelde regels omtrent het handen wassen, afstand bewaren en het niet geven van handen.

Wij willen u met bovenstaande maatregelen de gelegenheid geven om te genieten van uw verblijf bij Hombourgeois en de Molen van Medael. Mochten verdere maatregelen noodzakelijk zijn, dan zullen wij deze uiteraard doorvoeren en u op de hoogte brengen.

Met vriendelijke groet,
het team van Molen van Medael & Hombourgeois